10 oktober – Duurzaamheidsmarkt “Sliedrechtse Groenmarkt”

SLIEDRECHT – Op zaterdag 10 oktober organiseert de gemeente Sliedrecht samen met lokale organisaties de duurzaamheidsmarkt “Sliedrechtse Groenmarkt”. Iedereen is van 12:00 tot 18:00 uur van harte welkom op het NME-terrein in Sliedrecht!

Wat is er te doen op de markt

Op het eerste grote plein bij binnenkomst op het Dr. Feitsmapark, NME centrum staan diverse marktkraampjes waar informatie wordt gegeven over vergroening en wateroverlast. Met o.a. Imkerij Jan, NME de Hooizolder, Sliedrecht Groen, Stichting Groei en Bloei, Sociale Moestuin, Buitendienst van de gemeente Sliedrecht, Waterschap (niet fysiek aanwezig), Hovenier Garden Inspirations en Klamer Hoveniers. Ook krijgen bezoekers tips hoe men om kunt gaan met wateroverlast. De gemeente zorgt voor een kop koffie of thee en een klein gebakje. En er is de mogelijkheid om op eigen kosten een hapje te eten bij de frietkraam of de foodtruck met een diversiteit aan gerechten.

Maak kans op de Ton van ton voucher
Op de markt worden ook 100 Ton van ton vouchers uitgedeeld. Dit zijn kortingsbonnen ter waarde van 30 euro. Per huishouden kan men een voucher meekrijgen. De vouchers kunnen bij de Praxis en Intratuin in Sliedrecht worden ingeleverd, waarmee met korting een regenton kan worden aangeschaft. De Praxis en Intratuin geven bij inlevering van de voucher ook korting op aansluitmateriaal (Praxis 25%, Intratuin 10 euro). De actie loopt van 10 oktober tot en met 7 november 2020. Maar let op: Op = Op

Coronaproof
Tijdens de markt wordt er door de organisatie rekening gehouden met de coronaregels. De kraampjes en eet- en drink faciliteiten staan aan de randen van het plein, op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Bij binnenkomst moeten mensen hun handen ontsmetten en krijgen bezoekers bij binnenkomst een keycord met ‘druppel’ mee. Bij de uitgang geven mensen de druppel af, maar mogen de keycord houden. Met deze druppel kan de organisatie bijhouden hoeveel bezoekers er binnen zijn.

Meer informatie
Meer informatie over de deelnemers, Operatie Steenbreek, actie Ton van ton en de duurzaamheidsmarkt op www.sliedrecht.nl/duurzaam.