nov 06 2018

15 november – ‘Slierechs Aevondjie

SLIEDRECHT – De Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) organiseert het welbekende ‘Slierechs Aevondjie’. Een bekend thema waarin velen zich zullen herkennen. Zo wordt er een film gepresenteerd uit de tijd dat het meest westelijke deel van het Kleine Diep (‘Klaain Diepie) nog bevaarbaar was.

De film vertoond het vroegere gebied gezien vanuit een ‘bôôtjie met buitenboord motertjie’. Zoals velen weten behoort het Kleine Diep en het Middeldiep tot het verleden.

Zou het in de toekomst nog eens teruggebracht gaan worden in de oorspronkelijke situatie? Wie weet er nog dat in dit Sliedrechtse binnenwater vele woonarken een ligplaats hadden. De gantels met hoepelschuren. De Westerbrug en de Oosterbrug. Ook het onvervalst ‘Slierechs dialect’ komt aan de orde. 

Het sluitstuk van de avonds zal bestaan uit een optreden van een speciaal duo. Het ‘Slierechts Aevondjie’ wordt gehouden in de grote zaal van het Grienden College. Zaal open vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur. Toegang: voor HVS leden gratis. Ook niet leden zijn van harte welkom en betalen € 2,50 of worden meteen lid.