18 september – 100 jaar Soli Deo Gloria

SLIEDRECHT – Vanaf deze vrijdag is in de bibliotheek een tentoonstelling ten zien van de historie van de Christelijke Oratoriumvereniging Soli Deo Gloria. Dat gebeurt ter gelegenheid van de viering van het 100 jarig bestaan van de vereniging dat zijn hoogtepunt krijgt op zaterdag 12 oktober tijdens de uitvoering van Die Schöpfung van Joseph Haydn in de Grote Kerk van Sliedrecht.

Topstuk van de tentoonstelling is het fraaie vaandel van 1923 dat vroeger werd gebruikt tijdens concerten en concoursen mét de bijbehorende lauwerkransen. Het hangt gewoonlijk gedeeltelijk in de gang van het Sliedrechts museum. 

Daarnaast zijn veel oude foto’s te zien , de Koninklijke goedkeuring van Koningin Wilhelmina , verslagen van de eerste ledenvergaderingen met prachtige handschriften , oude programmaboekjes en uitslagen van concoursen. 

Ook is er een aantal interviews te lezen met de oudste leden van de vereniging, die sinds de Tweede Wereldoorlog lid zijn. De bibliotheek zelf verzorgt een kleine verzameling van boeken over het scheppingsverhaal