sep 11 2019

21 september is het World Cleanup Day, Sliedrecht doet mee !

SLIEDRECHT – Een wereldwijde opruimactie van de Plastic Soup Foundation. Dit jaar doen mensen uit 160 landen mee aan deze grote schoonmaakbeurt van de planeet. Ook Sliedrecht draagt een steentje bij.

Het Natuur en Milieu Educatiecentrum (NME) De Hooizolder houdt op zaterdag 21 september de actie Clean Up Kids. Het NME roept alle schoolkinderen in het dorp op om die ochtend te helpen bij het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil: “Pak een zak of tas en ruim jouw straat op! Alleen of samen met vriendjes en vriendinnetjes.”

Kinderen kunnen hun volle zakken tussen 12.00 en 14.00 uur inleveren bij het NME Burgemeester Feitsmapark 1. “Daar maken we een foto van wat je hebt verzameld. Die sturen we naar de Plastic Soup Foundation. Dat heet: data verzamelen. Want: Als we weten wat er wordt weggegooid, kunnen we ook werken aan een oplossing, zodat dàt vuil in de toekomst niet meer op straat ligt!”, legt het Natuur en Milieu Educatiecentrum uit.

De gemeente haalt al het verzamelde afval op. Meer informatie volgt op de facebookpagina van NME De Hooizolder en op www.feitsmapark.nl/dehooizolder. Neem ook een kijkje op www.worldcleanupday.nl.