Afscheid Esther van Berkel bij Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT – Passer-loper Esther van Berkel en Sliedrecht Sport gaan komend seizoen niet met elkaar verder. Opvolgster is talent Julia Joosten. Zij komt over van Regio Zwolle Volleybal.

Oud-international Van Berkel speelde, verdeeld over drie perioden zeven-en-een-half seizoen bij de landskampioen. Op één Nationale Beker na, was ze betrokken bij alle prijzen: vijf keer landskampioen, vier Nationale Bekers en even zo veel Supercups. “Ze was van grote waarde voor het team en we zullen haar zeker missen”, aldus trainer-coach Vera Koenen.

In opvolgster Julia Joosten (19) is de gewijzigde koers van Sliedrecht Sport te zien. Koenen: “Wij gaan komend seizoen veel investeren in jonge speelsters zodat we de talentontwikkeling bij zowel Dames 1 als Dames 2 en 3 op hoog niveau kunnen brengen. Julia is een jonge talentvolle passer-loper met heel veel ambitie en potentie. In onze wedstrijden tegen Regio Zwolle speelde ze erg goed. Ze heeft al mooie stappen gezet en wij helpen haar graag met het doorontwikkelen naar een sterke stabiele passer-loper die finales kan spelen.”

In De Basis moet ze de competitie aangaan met twee ijzersterker passer-lopers: Fleur Savelkoel en Christie Wolt. Beiden tekenden in voor het komende seizoen, waardoor het hoogste blauw-witte damesteam inmiddels negen speelsters telt. Naast Joosten, Savelkoel en Wolt, zijn dat Ana Rekar, Emma Rekar, Carlijn Ghijssen-Jans, Maureen van der Woude, Denise de Kant en Jolijn de Haan.

De andere passer-lopers, Fleur Savelkoel en Christie Wolt, hebben bijgetekend, waarmee een groot deel van het team voor seizoen 2020-2021 bekend is.