jan 10 2019

Doorbraak Burgemeester Winklerplein bouw begint in 2019

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht, Windroos Bouwgroep en apotheker Van Bakel hebben een akkoord bereikt over de bouw van een gezondheidscentrum en appartementen bij het Burgemeester Winklerplein. Afgelopen maanden hebben de wethouders Hans Tanis en Ben van der Plas intensief met alle partijen gesproken. De gesprekken zijn succesvol afgerond en de uitvoering van de plannen kan dit jaar beginnen.

Het pand met een stomerij en appartementen wordt gesloopt en het nieuwe gezondheidscentrum, krijgt dezelfde omvang als het huidige pand. Het wordt opgezet door apotheker Van Bakel.

In het gezondheidscentrum komen onder meer een apotheek, huisartsenpraktijken en een behandelcentrum waar eenvoudige ingrepen kunnen worden verricht. Ook is het de bedoeling dat mensen er terecht kunnen voor laboratoriumonderzoek, longfunctiebepaling en echografie. Appartementen op de kruising van de Jacob Catsstraat en het Burgemeester Winklerplein worden gerenoveerd.

De huidige apotheek en de achterliggende woningen van Tablis Wonen, op de kruising van het Burgemeester Winklerplein en de Professor Lorentzlaan, worden gesloopt.

Op die plek komt nieuwbouw met op de begane grond commerciële ruimte, voor detailhandel en horeca. Daarboven komen 42 appartementen. Aan de westkant komen vijf woonlagen, aan de oostkant zijn drie woonlagen voorzien. De gemeente gaat de komende periode samen met De Windroos de plannen verder uitwerken.

Ook is afgesproken dat de Ondernemersvereniging Burgemeester Winklerplein wordt betrokken bij de verdere herontwikkeling van het plein.