Ambulance kondigt patiënt digitaal aan

DORDRECHT – De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis weet voortaan eerder welke patiënt met de ambulance onderweg is, wat er aan de hand is en wat er nodig is. Ambulances van de regio Zuid-Holland Zuid sturen sinds kort hun overdracht namelijk digitaal naar de SEH, zodra de ambulanceverpleegkundige begint met het opstellen daarvan op de laptop in de ambulance.

Artsen en verpleegkundigen op de SEH kunnen zo sneller en beter voorbereidingen treffen voor de ontvangst van de patiënt.

Bij aankomst op de SEH overhandigde de ambulancebemanning tot voor kort nog een papieren uitdraai, afkomstig van de printer in de ambulance. Daarop stonden onder meer patiëntgegevens, resultaten van controles, een beschrijving van de omstandigheden en een voorlopige diagnose.

De aankondiging dat men onderweg was naar het ziekenhuis, werd telefonisch gedaan. Een en ander is overbodig geworden, nu een snelle beveiligde koppeling is aangebracht tussen het systeem CityGIS van de ambulancedienst en het elektronisch patiëntendossier HiX van het ziekenhuis. Overtypen en inscannen is voorbij.