Beatrixziekenhuis op nummer één in AD Ziekenhuis Top 10

GORINCHEM – Het Beatrixziekenhuis staat op nummer één in de categorie streekziekenhuizen in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100. Al vijf jaar op rij behoort het Beatrixziekenhuis tot de beste ziekenhuizen van Nederland en staat het in de top 2 van deze ranglijst. Het ziekenhuis staat nu voor de derde keer op één. Uniek, want geen ander ziekenhuis scoorde zó consequent, zó hoog.

De AD Top 100 geeft jaarlijks inzicht in de kwaliteiten van ziekenhuizen en daagt continu uit tot verbetering. Algemeen Dagblad stelt deze ranglijst jaarlijks vast op basis van 33 criteria; ieder jaar wegen daarin andere zorgindicatoren mee.

Anja Blonk, directeur Beatrixziekenhuis: ‘Ik ben heel erg blij en trots dat we al vijf jaar op rij in de top twee staan, want dat zegt vooral iets over onze constante kwaliteit. Die kwaliteit is een onderwerp waar we continu aan werken met onze medewerkers. Deze overwinning komt dan ook alle medewerkers toe, want het is echt hun verdienste. De zorg die wij bieden is laagdrempelig, betrokken, persoonlijk. Die persoonlijke en warme zorg is de basis van al ons handelen. Het zijn in het hele land spannende tijden in de gezondheidszorg, kijk wat er speelt rondom bijvoorbeeld de CAO-onderhandelingen. Toch zien we iedere dag dat de inzet en de liefdevolle zorg voor patiënten hier op het hoogst haalbare niveau blijven. Dat zegt veel, vind ik, over hoe toegewijd onze zorgverleners zijn.’