Schoolontbijt in het Raadhuis Sliedrecht

SLIEDRECHT – Vrijdagochtend waren ongeveer 30 leerlingen van SO-school Bleyburgh aan de ontbijttafel met locoburgemeester Piet Vat. Ook wethouders Hanny Visser en Ben van der Plas schuiven aan. Want in de week van het Nationaal Schoolontbijt maakt ook de gemeente Sliedrecht zich graag samen sterk voor een gezonde start!

Het Nationaal Schoolontbijt vindt dit jaar voor de 17e keer plaats. Meer dan 2.750 scholen, ruim een half miljoen kinderen en zo’n 250 gemeenten doen mee. Doel is aandacht vragen voor het belang van een goed en gezond ontbijt. Het thema dit jaar is ‘Neem de tijd voor je ontbijt’.

Een uitgebreid gezond ontbijtpakket, samengesteld volgens de Schijf van Vijf. Kinderen kunnen kiezen uit onder andere volkorenbrood, krentenbollen, 30+ kaas, appelstroop, melk en fruit. Naast ontbijten met elkaar is er natuurlijk volop gelegenheid om samen te kletsen en vragen te stellen.

Het Nationaal Schoolontbijt gaf het ontbijt cadeau, maar de gemeente betaalde het symbolisch met een cheque voor Het Vergeten Kind – een stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland die opgroeien in een instabiele thuissituatie of een opvanglocatie. Locoburgemeester Vat overhandigde de cheque van 175 euro tijdens het ontbijt aan leerlingen van de Bleyburgh.