Duurzaamheid in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam

H’VELD – G’DAM – November is Nederland Leest maand, volledig in het teken van duurzaamheid. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en Winterbloei is de hele maand november verkrijgbaar in de bieb, zolang de voorraad strekt.

Film: The Biggest Little Farm:
Een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is. Een stuk dor land ombouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Kom jij met ons samen een film kijken op woensdag 13 november van 20.00 tot 22.00 uur?

Dit jaar is het thema van het dictee duurzaamheid. Het dictee wordt gemaakt door de winnaar van vorig jaar, Paul Ploos van Amstel. Hij leest het dictee ook voor. Initiatiefneemster Marjanne van Wijngaarden neemt dit jaar plaats in de jury. Zo ook Wouter van Wingerden, schrijver, redacteur en taalexpert Nederlands. Doe jij mee op woensdag 20 november van 20.00 tot 22.00 uur?

Wel even aanmelden via de website van Bibliotheek AanZet

Nederland Leest zet stappen in de groene richting. Want in tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Eén van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in Winterbloei, hét cadeau in november voor onze bibliotheekleden.

Met deze hartverwarmende verhalen in de hand leert Jan ons kijken naar de weelderige wereld van groei en bloei. En met de voeten in de klei maakt hij ons deelgenoot van de duurzame aarde.