Elektrische Fiets Informatiedag door Veilig Verkeer Nederland

SLIEDRECHT – Veilig Verkeer Nederland houdt op donderdag 19 september een Elektrische Fiets Informatiedag. De dag is opgezet samen met de gemeente Sliedrecht en de Regionale Project Groep Verkeersveiligheid Drechtsteden. In de ochtend is er een theorieles. ‘s Middags staat er een praktijkles op het programma.

De locatie is: Korfbalvereniging Merwede, Thorbeckelaan 104, De informatiedag duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens de informatiedag wordt gezorgd voor koffie en een lunch. Deze dag is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerskennis, vaardigheden en informatie aan te reiken over het fietsen met een elektrische fiets.

De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een e-bike. U gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland ( VVN ) op een parcours oefeningen doen.

U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

De Elektrische Fiets Informatiedag is gratis, aanmelden kan tot 16 september. U komt met uw eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en u bent in het bezit van een WA verzekering. 

Mw. L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland.
E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Telefoon 0184 – 685 317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten.
Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.