Expositie over de geschiedenis van De Bonkelaar

SLIEDRECHT – Het bestuur van het Museum Sliedrecht en Michiel van Houselt, samensteller van het dit jaar te verschijnen boek over de historie van het gemeenschapscentrum De Bonkelaar, hebben de handen ineen geslagen en gaan samenwerken om zijn boek over De Bonkelaar te verbinden aan een expositie in het museum over de historie van De Bonkelaar.

De expositie zal onder leiding van Bert Gort worden verzorgd door enkele vrijwilliger van het museum. Intussen zijn enkele sponsors benaderd voor steun voor het uitgeven van het boek en de expositie.

Naar alle verwachting zal het boek over De Bonkelaar in december verschijnen. Na de presentatie in de Bibliotheek Aanzet Sliedrecht, zal aansluitend een expositie te zien in het Sliedrechts Museum, waar ook het boek gekocht kan worden. Het boek geeft een beeld over de roemrijke jaren van De Bonkelaar in werkelijk alle facetten. Het bestuur van het museum zal een voorwoord in het boek schrijven. 

Piet Mostert ,oud-directeur van De Bonkelaar en Michiel van Houselt, een van de voormallig vrijwilligers van Club J & B Concert en Discotheek, hebben veel materiaal geschonken aan het Sliedrechts Museum. 

Beiden vinden dat het bewaarde materiaal inmiddels thuishoort in het Sliedrechts Museum en dat het voor een ieder laagdrempelig toegankelijk moet zijn en voor de toekomende generaties behouden moet blijven. Iedere voormalige bezoeker van De Bonkelaar kan op die manier de roemrijke en tumultvolle jaren van jolijt herbeleven.

Op de FaceBook site “WijBonkelaar” zijn vele reacties ontvangen uit heel Nederland en het buitenland. U kunt zich inschrijven als volger van deze Facebookpagina.