Expositie ‘spannende troep’

H’VELD – G’DAM – Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam heeft deze zomer een heel verrassende expositie. Rond het thema ‘Het is kunst om van afval iets te maken’ krijgt de bezoeker een beeld wat je allemaal kunt maken van afval. Oud en jong zullen versteld staan van de mogelijkheden om de afvalberg tegen te gaan. Met tips voor de volwassenen en doe activiteiten voor de kids

Iedereen wordt bijna dagelijks geconfronteerd met een steeds toenemende afvalberg. Drie of vier afvalcontainers, die in te kleine tuinen staan danig in de weg. We moeten afval scheiden en van alles zit in plastic, in zakken, in flessen, in tassen.

Na een bezoek aan de expositie zal iedereen zich realiseren dat weggooien zonde is en met een handvol tips huiswaarts keren. Voor de kids is er ook een spannend detectivespel (waarbij de ouders en groot-ouders mogen helpen) en is er een knutselmogelijkheid in een grote eigen tent, om zelf aan de slag te gaan aan de hand van enkele voorbeelden. Kinderen kunnen een speurtocht maken en voor de klein-ste kinderen zijn er ook kleurplaten.

Kijk voorafgaand aan uw bezoek even op de website: www.koperenknop.nl