Frank Dane opent Beatrix geboorte- en kindcentrum

GORINCHEM – Het Beatrixziekenhuis neemt het Beatrix geboorte- en kindcentrum in gebruik. Deze gloednieuwe afdeling biedt zorg aan zwangeren, moeders en kinderen. De opening van het deze afdeling is het slotstuk van de verbouwing van alle verpleegafdelingen in het Beatrixziekenhuis over een periode van twee jaar.

In het geboorte- en kindcentrum zijn de Kinderafdeling en afdeling Verloskunde samengevoegd om de beste medische zorg te bieden bij bevallingen en aan kinderen.

Door de samenvoeging van twee afdelingen ontstaat een nieuwe manier van geïntegreerde zorg voor ouder en kind. Anja Blonk, directeur van het Beatrixziekenhuis: ‘De verbouwing van deze afdeling was er één met hindernissen.

De Coronacrisis dwong ons om plannen te wijzigen en planningen om te gooien. Ik ben heel blij dat we met een minimale vertraging in de bouwplanning zo’n prachtig resultaat hebben bewerkstelligd.’

De opening van een nieuwe verpleegafdeling is normaal een feestelijk moment met medewerkers en gasten. Maar in deze coronatijd is een dergelijke bijeenkomst onverstandig. Daarom is een bijzondere manier gevonden om de opening alsnog een feestelijk tintje te geven.

Ziekenhuisdirecteur Anja Blonk en radio-dj Frank Dane openden in deze video samen het geboorte- en kindcentrum. Eerder vertelde Frank Dane in de 538 Ochtendshow over de geboorte van zijn zoon in het Beatrixziekenhuis. Zijn mooie verhaal was reden om hem te vragen deze opening te verzorgen.