nov 07 2018

Gemeente Sliedrecht pakt vuurwerk last aan (#VeiligSliedrecht)

SLIEDRECHT – De gemeente neemt dit jaar extra maatregelen tegen vuurwerkoverlast. Vier teams gaan in de maanden november, december en januari de straat op om te handhaven. De teams bestaan uit wijkagenten, bijzondere opsporingsambtenaren, beveiligingsmedewerkers en vrijwilligers van buurtpreventie Sliedrecht. Zij maken gebruik van de informatie van het vuurwerkdetectiesysteem, dat ook dit jaar weer is aangezet.

Het vuurwerkdetectiesysteem werkt als volgt: binnen een gebied van twee vierkante kilometer staan vijf detectiepalen. De apparatuur aan die palen meet hoe hard de knallen zijn en waar ze precies vandaan komen.

Op basis van die informatie kunnen de handhavers direct ingrijpen. Daarbij is er specifiek aandacht voor de plekken waar de overlast het grootst is. Met name ouderen ervaren veel overlast door het geknal. Daarom gaan de teams extra controleren in de gebieden waar veel ouderen wonen.

De knallen zorgen voor overlast bij mens en dier en veroorzaken veel onrust in Sliedrecht. De gemeente Sliedrecht wil jongeren daarom bewust maken van de overlast die het knalvuurwerk geeft en de straffen die er staan op het afsteken van illegaal vuurwerk. #VeiligSliedrecht