Gulle schenking van zes anti-valbedden voor Geriatrie in ASz

DORDRECHT – De afdeling Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis is enorm blij met een gulle schenking van Wissner-Bosserhoff Nederland, leverancier van ziekenhuisbedden. Deze firma, die haar hoofdkantoor voor Nederland in Dordrecht heeft, deed het ziekenhuis maar liefst zes extra lage anti-valbedden cadeau van het type Image 3W.

De bedden zijn bedoeld om het risico op uit bed vallen voor kwetsbare of verwarde patiënten en bijvoorbeeld mensen met dementie te minimaliseren.

Dat wordt onder meer bereikt door de geringe hoogte: het bed kan zakken tot 28 centimeter boven vloerniveau. Tijdens verpleegkundige of medische handelingen kan het uiteraard omhoog worden gebracht. Daarnaast heeft het bed gesplitste onrusthekken. Als er drie van de vier omhoog staan, is het bijna onmogelijk om uit bed te vallen terwijl er op dat moment nog geen sprake is van een vrijheidsbeperkende maatregel.

Tenslotte beschikt het speciale bed over een remalarm dat een signaal afgeeft wanneer de rem vergeten wordt en een nachtlicht ter oriëntatie voor de patiënt.