Hardinxveld een volgende stap voor nieuwbouw IJzergieterij

H’VELD – G’DAM – Op dinsdag 24 juni 2020 ondertekenden wethouder Trudy Baggerman en Algemeen Directeur René Biesheuvel van de Gebroeders Blokland, de samenwerkingsovereenkomst voor nieuwbouwproject De IJzergieterij.

Met deze ondertekening op 1.5 m afstand, komt een mooi nieuw woongebied een stap dichterbij. Voor het project staan al ruim 750 geïnteresseerden ingeschreven. Waarvan bijna twee derde Hardinxveld-Giessendammer. Een teken dat het project in de smaak valt! En er komen dagelijks aanmeldingen bij.

Hardinxveld-Giessendam krijgt er een gezicht aan De Merwede bij. Van een voormalige industrieel gebied naar een mooie groene wijk met een ‘podium aan het water’. Niet alleen voor de toekomstige bewoners van de nieuwe woningen, maar voor heel Hardinxveld-Giessendam.

Het plan bestaat uit diverse grondgebonden woningen, starters, vrijstaand, rij en tweekappers en appartementen in diverse grote en indelings varianten. Met dit gevarieerde aanbod kan er invulling worden gegeven aan een groot aantal doelgroepen en specifieke woonwensen. Een hoognodige ontwikkeling op woongebied voor Hardinxveld-Giessendam en de gehele Drechtstedenregio.