Hardinxveld gaat speelplekken renoveren en aanleggen

H’VELD – G’DAM – De gemeente gaat in 2020 aan de slag met het opknappen van verschillende speelplekken. Ook wordt er een nieuwe speelplek gerealiseerd.

De speelplek aan de Kramsvogel / Tureluur wordt in zijn geheel gerenoveerd. Het ontwerp van deze speelplek is samen met de omwonenden gemaakt. Naast de renovatie van de speelplek wordt bij de Kramsvogel een drempel aangelegd om verkeer af te remmen. Start werkzaamheden medio juni 2020.

Het trapveld bij ‘t Dok in Boven-Hardinxveld krijgt ook een opknapbeurt. Het hekwerk aan de achterkant van de doelen wordt aangepast. Het net van de doelen wordt vervangen door een stalen hekwerk. Hiermee wordt voorkomen dat het hek in de toekomst opnieuw kapotgaat.

Ook natuurspeeltuin ‘t Weitje aan de Sluisweg is toe aan een opknapbeurt. In de natuurspeeltuin worden verschillende houtenconstructies vervangen. 

Bij de Lange Griendsweer/ Tielensweer in de Wielwijk wordt een nieuwe speelplek aangelegd. Het is de bedoeling dat de speelplek geschikt is voor de jongste doelgroep: 0 tot 6 jaar. Er is nog geen ontwerp gemaakt voor de speeltuin.

De gemeente wil omwonenden mee laten denken over de invulling. Dit gebeurd via een buurtbijeenkomst en/of enquêtes.