Inwoners kunnen meedenken over invulling zwembadterrein

H’VELD – G’DAM – Een aantal jaar geleden werd het buitenbad van zwembad De Duikelaar gesloten. De afgelopen jaren is gebleken dat het buitenbad gemist wordt in het dorp. Ondernemers Van Dik en Muller en de gemeente hebben vorig jaar de handen ineen geslagen om een nieuwe invulling te geven aan het zwembadterrein.

Om een goed beeld te krijgen van de wensen, wordt er binnenkort een enquête uitgezet onder de inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Met de uitkomsten van de enquête wordt gekeken naar de behoefte en daarmee de invulling van het terrein.

Uit de enquête moet ook blijken wat de doelgroep van het buitenbad is. Als het bad er ligt, wie komt er dan zwemmen? “De vraag is tot welke leeftijd het zwembad straks interessant is. Zijn het met name kinderen of ook ouderen. We willen geen zwembad aanleggen dat niet gebuikt gaat worden omdat het niet aansluit bij de wensen van de inwoners. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen de enquête invullen”, aldus de wethouder Trudy Baggerman.

Op dit moment wordt er door de werkgroep en het Onderzoekscentrum Drechtsteden (OCD) nog hard gewerkt aan het onderzoek. Zodra de enquête wordt uitgezet, wordt hier door de gemeente over gecommuniceerd.