Jongen met airsoftwapen in tuin aangehouden

SLIEDRECHT – Een groot aantal agenten van onder meer het arrestatieteam zijn donderdagochtend druk bezig geweest met een melding van een schietpartij. Een 18-jarige jongen is aangehouden, hij stond met een airsoftwapen in de tuin te schieten.

Rond kwart voor elf in de ochtend kwam er een melding binnen bij de politie dat er een man met een vuurwapen in een tuin stond te schieten. Er zou al zes keer geschoten zijn, mensen hoorden harde klappen en het wapen werd steeds weer herladen. De melder had het over een zwart handvuurwapen waarmee geschoten werd.

Vanwege de ernst van de melding heeft de politie direct groot opgeschaald. Zowel het team parate eenheid, het arrestatieteam en de Dienst Speciale Interventies zijn met spoed richting Sliedrecht gegaan.

Omdat het niet zeker was of het om een echt of nepwapen gingen, het gevaar voor de omgeving en zeker ook de veiligheid van de agenten ter plaatse is besloten het zekere voor het onzekere te nemen. Het arrestatieteam heeft de 18-jarige jongen in de tuin aangehouden. Hij is vervolgens meegenomen naar het bureau en vastgezet.

Na onderzoek bleek het te gaan om een veerdrukwapen, een wapen dat in de categorie airsoftwapens valt. Geen vuurwapen, maar wel een wapen dat harde knallen geeft en schade kan veroorzaken. De jongen heeft op het bureau een indringend gesprek gehad met agenten. 

(Bron/foto : politie.nl en politie Drechtsteden-Buiten)