Jongereninitiatief doorkruist ZuidHolland

REGIO – Vanaf 31 juli wandelen jongeren van de Nationale Jeugdraad drie weken door Nederland om het gesprek aan te gaan over klimaatverandering onder de naam Heel Holland Hiked. Vanaf 16 augustus lopen de jongeren vanuit Giessen via Hardinxveld–Giessendam, Groot-Ammers en Reeuwijk naar Aarlanderveen waar ze op 19 augustus eindigen.

Daarna wordt de oversteek naar provincie NoordHolland gemaakt. Met hun 523 km lange wandeltocht hoopt het team jongeren te spreken die normaal gesproken in het klimaatdebat niet worden gehoord.

De gesprekken en ideeën die het team onderweg verzamelt, worden gepresenteerd aan Nederlandse beleidsmakers en op internationale conferenties van de VN. Eefke van de Wouw, Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling vanuit de NJR, is oprichter van het project Heel Holland Hiked. “Klimaatverandering is een grote zorg voor veel jongeren en heeft hierdoor ook een impact op onze mentale gezondheid. Daarom willen we naar buiten, de natuur in. Wij moeten voor de natuur zorgen maar de natuur zorgt ook voor ons”, aldus Eefke. 

Voor meer informatie: www.jongerenvertegenwoordigers.nl.