Kampioenschap pappelellen een succes

H’VELD – G’DAM – Ter gelegenheid van het onderdeel cultuur van het HAGI-festival vond afgelopen zaterdag het Nationaal Kampioenschap Pappelellen plaats. Dit werd een geweldig succes. Onder grote belangstelling speelden tientallen teams om de felbegeerde Gouden Pappellel.

Rond Museum De Koperen Knop was een even succesvolle multiculturele markt. Op het weiland van Arie Rietveld, naast de museumtuin, waren vier officiële pappelelbanen uitgelegd.

De start was om 11.00 uur met voorrondes. Om 13.00 uur startte de jeugdcompetitie en aansluitend werden de eindwedstrijden gespeeld. Bij de jeugd bestond het winnende team uit de neefs Brent en Tijn van Noordenne, beide uit Hardinxveld-Giessendam.

Bij de senioren waren de winnaars Bas van Houwelingen uit Voorthuizen en diens oomzegger André van der Wiel uit Gorinchem. Dat dit zo’n geweldig succes kon worden is mede te danken aan de inzet van teamleider Arie van Noordenne en zijn assistenten en de royale sponsoring. Na de spannende finale, waarbij met name de beide hoogst scorende seniorenteams elkaar op de hielen zaten, reikte wethouder Jan Nederveen de prijzen uit.