Koninklijke onderscheidingen bij Brandweer Sliedrecht

SLIEDRECHT – Op vrijdag 20 november 2020 ontvingen acht leden van de vrijwillige brandweer in Sliedrecht hun koninklijke onderscheidingen. Burgemeester Dirk van der Borg reikte de versierselen op coronaveilige wijze uit in de brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat. Alle decorandi werden lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De gedecoreerde leden van de vrijwillige brandweer zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid van Sliedrecht en de regio.

Burgermeester Dirk van der Borg: “Samen houden we de gemeente mooi en veilig, iets waar deze acht vrijwilligers een prachtig voorbeeld van zijn. Zij zetten zich al jaren in voor de veiligheid in Sliedrecht en omgeving. Een van de gedecoreerden is zelfs al bijna 50 jaar actief! We zijn als gemeente dankbaar voor hun jarenlange inzet. De koninklijke onderscheiding is in alle gevallen meer dan verdiend.”

De volgende personen zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau Mevr. M.C.J. Kolders – Versloot, Dhr. D.C. Noordergraaf, Dhr. G. van Wijgerden, Dhr. J. de Jong, Dhr. J.M. van Wijgerden, Dhr. R.M. van Schelm, Dhr. T. van Heteren en Dhr. N. van Wijgerden.

De corona-maatregelen maakten een feestelijke bijeenkomst met familie, kennissen en andere genodigden onmogelijk. Om die reden zond de brandweer van Sliedrecht middels een live-videoverbinding de bijeenkomst uit.

Daardoor konden belangstellenden op afstand de uitreiking toch meemaken.

Bron: Gemeente Sliedrecht