apr 14 2019

Live-uitzending NOS Dodenherdenking ook vanuit Sliedrecht

SLIEDRECHT – De dodenherdenking in Sliedrecht krijgt dit jaar een prominente plek in de uitzending van de Nationale Dodenherdenking op NPO 1. De NOS zendt de herdenking op de Dam in Amsterdam ieder jaar live uit. Daarbij wordt ook altijd op een herdenking in een andere plek ingezoomd. Dit jaar is dat Sliedrecht.

Journaalpresentator Annechien Steenhuizen verzorgt de presentatie vanuit Sliedrecht. Tijdens de uitzending, die om 18.45 uur begint, schakelt de NOS drie keer naar ons dorp. De eerste keer aan de kop van de uitzending. De tweede keer voert Annechien Steenhuizen een gesprek met historici over de Merwedegijzelaars.

Aan het einde van de uitzending, tegen 20.30 uur, laat de NOS een samenvatting zien van de dodenherdenking in Sliedrecht. Daarbij zal onder meer aandacht zijn voor de stille tocht, gedichten die leerlingen van basisschool De Wilgen en het Griendencollege voorlezen en de speech die burgemeester Bram van Hemmen uitspreekt.

De NOS heeft voor Sliedrecht gekozen omdat na afloop van de Nationale Dodenherdenking op NPO 2 de documentaire ‘De Merwederazzia, van gijzelaars naar dwangarbeiders’ is te zien.