Mogelijkheid om een geliefde te gedenken

SLIEDRECHT – Op zondag 22 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, wordt in veel kerken stilgestaan bij Eeuwigheidszondag. Op die dag worden dan de overledenen uit het afgelopen kerkelijk jaar herdacht.

Er is echter niet alleen droefheid in kerkelijk verband, ook in de samenleving, ook in Sliedrecht, worden geliefden gemist, ook vanwege het corona virus, en kan er behoefte zijn aan een moment van gedenken. Om die reden stellen verschillende kerken in Sliedrecht op zaterdag 21 november tussen 16.00 en 20.00 uur voor het eerst, gelijktijdig hun kerken open om iedereen een moment van stilte, rust te bieden.

De openstellingen vinden plaats bij de Gereformeerde Kerk (Middeldiepstraat), de Hervormde Gemeente, (Grote Kerk – Kerkbuurt 131), de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (Jacob Catsstraat 6), de Rooms-Katholieke Kerk (Stationsweg 179) en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap (Kerkbuurt 157). De kerken bieden verschillende mogelijkheden aan om uw geliefde(n) te gedenken.

Wel wordt iedereen gevraagd de corona maatregelen (maximum aantal personen, anderhalve meter, mondkapje enz.) strikt in acht te nemen en aanwijzingen op te volgen.