Nieuw afdelingsgebouw voor het Rode Kruis Alblasserwaard

PAPENDRECHT – Vrijdagmiddag is het nieuwe afdelingsgebouw van het Rode Kruis Alblasserwaard officieel geopend. De officiële openingshandeling werd verricht door de heer Piet van Leenen. Nu de nieuwe locatie in gebruik genomen is worden de twee locaties aan de Duivenstraat in Papendrecht en de Maaslaan in Sliedrecht overbodig. Het pand nieuwe pand is gevestigd aan de aan de Buitendijks 2 aan het Oosteind in Papendrecht.

Na de besturenfusie van 2017 zijn de regionale lokale Rode Kruis afdelingen samengevoegd tot 1 bestuur, aangesteld door het district.

Door de samenvoeging van diverse kleine afdelingen werd een duurzame oplossing gevonden voor de bestuurlijke kwetsbaarheid, daarbij rekening houdend met de meest optimale vorm van samenwerking van diverse afdelingen onderling.

Onder de afdeling Rode Kruis Alblasserwaard zijn de locaties Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Gorinchem samengevoegd. Hieronder vielen ook kleine afdelingen in de Alblasserwaard zoals: Streefkerk, Nieuwpoort enz. Door de samenvoeging en herstructurering van de regionale afdelingen is er een grote krachtige professionele Rode Kruis afdeling ontstaan die de hele regio kan bedienen.