Politie controles op het water treed op o.a. tegen te hard varen

REGIO – Politie heeft in april en begin mei diverse malen met een opvallende boot gesurveilleerd op de diverse riviertjes in de regio. Hierbij zijn velen gewaarschuwd i.v.m. bijvoorbeeld te hard varen. Ondanks de waarschuwingen bleven er klachten binnen komen over te hard varende mensen op de riviertjes en daarom hebben is er besloten deze week onopvallend te gaan surveilleren.

Ook de BOA’s van het Waterschap Rivierenland surveilleren op de wateren en houden toezicht op de regels.

Op de Giessen in Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg. is deze week weer gecontroleerd. Hierbij is geconstateerd dat vooral de jeugd tussen 13 en 16 jaar oud te hard aan het varen was. In totaal zijn aan 6 jeugdigen processen-verbaal geschreven voor te hard varen. De bekeuringen kosten minimaal 95 euro!

Samen met deze jeugd is de politie naar hun ouders gegaan en hebben aan de ouders verteld waarom hun kind proces-verbaal heeft gekregen en zijn nog eens duidelijk de regels op het water uitgelegd. Ook werd er nog een proces-verbaal geschreven voor het niet aanwezig hebben van een registratieteken op een snelle motorboot.

Deze controles zullen deze zomer doorgaan. De politie zal deze zomer zowel in de opvallende, maar ook in de onopvallende boot gaan surveilleren op de riviertjes. Nu was het de Giessen, maar ook de andere riviertjes komen aan de beurt. 

Voor meer informatie over de regels op het water, kijk dan op: www.varendoejesamen.nl 

(Bron/foto: politie Lek en Merwerde)