Rioleringswerkzaamheden Thorbeckelaan Sliedrecht

SLIEDRECHT – Maandag 28 september start KUIPERS Infra met rioleringswerkzaamheden aan de Thorbeckelaan. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden en worden voor het einde van het jaar afgerond.

De riolering in de Thorbeckelaan is aan vervanging toe. Wij gaan de riolering vervangen in de Thorbeckelaan vanaf tankstation Dirk van de Broek tot en met een gedeelte van de rotonde met de Lijsterweg. Tijdens deze werkzaamheden wordt een weghelft van de Thorbeckelaan afgesloten. Het verkeer kan over de andere weghelft door blijven rijden. Voor de afgesloten weghelft is een omleidingsroutes, aangegeven met borden.

Op dit moment ligt er één rioleringsbuis in de Thorbeckelaan. Dit betekent dat zowel regenwater als vuil water door één buis worden afgevoerd.

Dit systeem wordt vervangen door een gescheiden riool. Dit is een systeem dat regenwater gescheiden afvoert van afvalwater. Het regenwater, schoon water, kan op deze manier naar plassen of sloten stromen. Het afvalwater gaat naar de afvalwaterzuivering. Hier wordt het water gezuiverd voordat het terug de natuur in gaat.

www.sliedrecht.nl