Sliedrecht Sport dames 1 is nu zeker de kampioenspoule

SLIEDRECHT – Door de 3-1 winst op Laudame Financials VCN heeft de regerend landskampioen zich geplaatst voor de kampioenspoule. Ze weten nu ook al zeker buiten bereik van de teams onder hen te blijven. Eurosped en VC Sneek pakken beide de volle punten en bedreigen daarmee de positie van Djopzz Regio Zwolle Volleybal dat dit weekend niet in actie komt.

Het leek er na de eerste twee sets in deze streekderby op dat thuisploeg Sliedrecht Sport eenvoudig met de winst ervandoor zou gaan, maar niets bleek minder waar. Laudame Financials VCN klampte aan in de derde set en wist een 20-19 achterstand om te buigen in een 23-25 overwinning.

Vervolgens had VCN de overhand, het gat was op bepaald moment zelfs 7 punten in het voordeel van de bezoekers. Maar Sliedrecht, gecoacht door Mark Roper, rechtte op tijd de rug. Julia Joosten leverde veel servicedruk vanaf 20-22 en op haar service keerde Sliedrecht het tij. Met enkele krachtige scores van onder andere Fleur Savelkoel werd het 25-22.

Door de drie punten is Sliedrecht Sport nu zeker van de tweede plaats. Volgende week speelt de beker- en Supercuphouder de laatste wedstrijd nog tegen Eurosped. De club uit Vroomshoop ligt nog volop in strijd voor de derde plek op de ranglijst en plaatsing voor de kampioenspoule.

Sliedrecht Sport – Laudame Financials VCN 3-1 (25-20, 25-10, 23-25, 25-22)

Bron: Volleybal.nl