Sliedrecht Sport Dames 1 wint 3e Nationale Beker op rij

DEN BOSCH – Dames 1 van Sliedrecht Sport hebben zondagmiddag voor de vijfde maal in de clubhistorie en voor het derde achtereenvolgende jaar de nationale beker gewonnen. Sliedrecht Sport won in De Maaspoort in Den Bosch met 3-0 van Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel.

In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht voor bekerhouder Sliedrecht Sport. Het team van coach Vera Koenen kwam ongekend fel uit de startblokken en was met name aanvallend veel sterker dan haar opponent uit Capelle aan den IJssel. Met groot machtsverschil werd de eerste set gewonnen met 14-25.

In de tweede set leek Laudame Financials VCN meer gewend aan de entourage in de Maaspoort. Aangemoedigd door het meegereisde publiek uit Capelle nam VCN een 9-5 voorsprong en dwong het Koenen tot het nemen van een time-out. Sliedrecht kwam snel terug tot 9-9 maar was nog niet van VCN verlost. 

De twee teams dwongen elkaar tot het uiterste aan het einde van deze doorgang. VCN kreeg vier kansen om de set te winnen maar slaagde hier niet in. Omdat het ook te vaak fout serveerde in de eindfase, hielp het Sliedrecht in het zadel. Sliedrecht ontsnapte aan setverlies, won de set met 31-33 na een killblock van Jolijn de Haan en nam zo een 0-2 voorsprong.

In de derde set was de wedstrijd al snel gespeeld. VCN kon het hoge niveau uit de tweede set niet vasthouden en moest Sliedrecht al snel laten gaan. Op de service van Lisanne Baak liep Sliedrecht uit naar 1-9 en was het duel feitelijk beslist. Het was ook Baak die met een mooie aanval door het midden het matchpoint benutte en zo een einde aan de wedstrijd maakte: 14-25.

Laudame Financials VCN – Sliedrecht Sport 0-3 (14-25, 31-33, 14-25)

(Bron: volleybal.nl, Foto: Pim Waslander)