Tuinmetamorfose voor bewoners ASVZ Sliedrecht

SLIEDRECHT – Naar hartenlust genieten van de nazomer. Zo vanzelfsprekend als het voor velen van ons is, zo lastig is het voor jongeren met een beperking die niet altijd zelfstandig naar buiten kunnen. Zeker in coronatijd, waarin eenzaamheid voor deze kwetsbare groep een groter wordend probleem is.

Stichting HORNBACHhelpt en vrijwilligerscommunity 10,000 HOURS hebben daarom de handen ineen geslagen en de tuin van zorginstelling ASVZ in Sliedrecht kleur gegeven. Op zaterdag 19 september werden op 10 plekken in het land de tuinen van zorginstellingen voor jongeren met een beperking beetgepakt. Door het hele land kwamen meer dan 200 vrijwilligers in actie.

“Samen bouwen aan de samenleving, dat is ons motto”, vertelt Maarten Post van Stichting HORNBACHhelpt. En dat hebben we gedaan. Zagen, schuren, schroeven en verven; er is heel wat werk verricht. Met een twintigtal vrijwilligers van community 10,000 HOURS en Stichting HORNBACHhelpt hebben we diverse tuinobjecten gebouwd én gedecoreerd: van tuinbanken tot vogelhuisjes en moestuinbakken en voorzien van persoonlijke boodschappen aan de bewoners. Kleur in het leven van deze jongeren, die dat momenteel ontzettend hard nodig hebben.”

De tuinmetamorfose bij ASVZ maakt deel uit van de grootschalige vrijwilligersactie #INTHISTOGETHER.