Verlies voor Hardinxveld tegen Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Hardinxveld heeft de uitwedstrijd in en tegen Alblasserdam geen potten kunnen breken en verloor van een sterk collectief Alblasserdam. Het was een mooi affiche zaterdagmiddag in de 3de klasse C, de nummer 2 Alblasserdam tegen nr. 3 Hardinxveld. De winnaar zou ook de 2de periodetitel pakken en in het spoor blijven van koploper SVW.

Op sportpark Souburgh kwam het eerste doelpunt door een vrije trap van Alblasserdam. Leroy Naaktgeboren schoot deze vrije trap strak en vlak over de grond op het doel van keeper Koning, die de bal nog raakte maar niet voldoende om een doelpunt te voorkomen, 1-0 voor de thuisclub na 10 minuten. Voor het rust signaal stond de 2 – 0 op het scorebord.

In de tweede helft redde de Keeper van Hardinxveld nog een kopbal, maar was even later de pineut toen hij een veelbelovende aanval van Alblasserdam buiten de 16 meter afstopte door Glen de Jong omver te lopen. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart trekken voor keeper Koning. Richard Zwakhals werd geslachtofferd op plaats te maken voor de reservekeeper Karsten Kroon en Hardinxveld moest met nog een half uur met 10 man verder om de achterstand goed te gaan maken. De missie is niet gelukt. Hardinxveld moet zich na deze wedstrijd zien te herpakken en kan dat in de aankomende weken thuis gaan doen tegen Perkouw en VVAC. (Bron: website vv Hardinxveld)