jan 13 2019

Vriendenschaar neemt lastige horde

H’VELD – G’DAM – Zaterdag stond de eerste wedstrijd na de feestdagen tegen Fortis op het programma. Voor Vriendenschaar een belangrijke om de koppositie te behouden, wetende dat de ploeg uit Zeeland altijd een lastige tegenstander is.
Fortis maakte het de Cab holland ploeg erg lastig door tot de laatste minuut te strijden om de punten mee naar Hardinxveld te kunnen nemen. Maar ook deze keer gaf de fysieke fitheid en strijdlust de doorslag en trok men met 23-27 aan het langste eind.

De eerste helft werd de korf moeilijk gevonden, waardoor Fortis continu een kleine voorsprong had. Door belangrijke treffers van Krista van Hunnik behield Vriendenschaar de aansluiting. De ploegen gingen rusten bij 8-9. Helaas speelde de scheidsrechter hierin een te grote rol door de vele vrije ballen en strafworpen, wat het schouwspel niet ten goede kwam en veel onduidelijkheid gaf.  Na de onderbreking was de afronding beter verzorgd, maar Fortis gaf zich niet gewonnen en tot 19-19 ging het gelijk op.

Met nog 5 minuten op de klok werd Bert Verspuij, inmiddels hersteld van een blessure, ingebracht. Deze wissel pakte erg goed uit, omdat hij 4 keer scoorde uit evenzoveel pogingen. Ook Christian Brouwer ging met scherp schieten, waardoor de wedstrijd met succes werd afgesloten.

Met winst op Fortis is een belangrijke horde genomen en kan Vriendenschaar zich opmaken voor Rust Roest, dat in de achtervolging is met twee punten achterstand. Op papier een mooie wedstrijd in de Wielewaal aankomende zaterdag.