mrt 10 2019

Vriendenschaar verliest streekderby tegen Merwede

SLIEDRECHT / H’VELD – G’DAM – In een bomvolle sporthal De Stoep kon Vriendenschaar haar koppositie in de wedstrijd tegen Merwede niet waarmaken. Merwede, dat in de vorige wedstrijd mede-koploper Rust Roest in eigen huis had verslagen, was ook voor Vriendenschaar een te groot obstakel in de strijd om het kampioenschap. Het werd een echt korfbalgevecht, qua nivo een matige wedstrijd met veel fouten , onnodig balverlies en teveel gemiste kansen ,maar er werd wel veel strijd geleverd en er was volop spanning waardoor het publiek volop kon meeleven met hun teams.

De wedstrijd begon voortvarend, met de gebruikelijke snelle aanvallen werd Merwede onmiddellijk onder druk gezet. Ruststand was 10-10 en Vriendenschaar die een achterstand had weggewerkt de 2e helft met vertrouwen inging. Die 2e helft bracht echter geen verbetering. 

In de laatste 5 minuten kreeg Vriendenschaar nog veel schotkansen, maar de vele schoten leverde slechts 1 korfpunt op, waardoor Merwede rustig consoliderend de overwinning veilig stelde en met een raak schot in de slotsecondes de eindstand op 19-16 bracht.

Voor Vriendenschaar betekent deze nederlaag dat concurrent Rust Roest ( dat nipt won van Maassluis) weer naast haar komt aan de kop van de ranglijst, terwijl Merwede op het vinkentouw is gekomen met 4 punten achterstand. Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 17.50 uur in de Wielewaal tegen Fortis (de nr. 4 van de ranglijst).